Pyszne i zdrowe ciasteczka. Idealne dla maluszka, który dobrze radzi sobie z gryzieniem i trzymaniem pożywienia w rączce. Iga uwielbia ciasteczka jeść i paradować z nimi w miseczce 🙂
Składniki:
- 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1/2 szklanki mąki kokosowej
- 1/4 mąki pszennej
- 2 jajka
- 1/2 szklanki rodzynek
- 1/4 szklanki daktyli
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
Przygotowanie:
Roztapiamy olej kokosowy i studzimy. Daktyle moczymy kilka minut we wrzątku. Do jajek dajemy olej, namoczone daktyle i rodzynki. Miksujemy aż do rozdrobnienia rodzynek i daktyli. Dodajemy mąki oraz sodę oczyszczoną i wyrabiamy ciasto. Jeśli jest zbyt mokre, dodajemy więcej mąki podczas wałkowania i wyrabiamy ciasteczka. Pieczemy 15-20 minut w 200 stopniach.